Annewyke

Mijn naam is Annewyke Lodenstein (1973).

Mijn basis beroep is Verpleegkundig specialist en daarnaast ben ik consulent seksuele gezondheid. Ik ben geregistreerd in het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR, 238646) en bij de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS, 20926). 

In mijn loopbaan als verpleegkundige en later als verpleegkundig specialist heb ik ervaring opgedaan in verschillende instellingen in de zorg. Ik ontdekte dat mijn hart ligt bij de preventieve gezondheidszorg. Ik vind het belangrijk dat mensen met de juiste informatie, steun en aanmoediging zelf in staat zijn om keuzes te maken die voor hen passend zijn en bijdragen aan een voor hen zinvol en zo gezond mogelijk leven.
Meer dan 10 jaar ben ik actief bezig met het onderwerp seksualiteit. Ik heb ervaring opgedaan in de SOA bestrijding, zorg rondom ongewenste zwangerschap en seksuele hulpverlening aan jongeren. Ik gaf vele voorlichtingen en trainingen aan jongeren en professionals. Ik voel me vaak bevoorrecht, om te mogen luisteren naar mensen die iets vertellen over een zeer intiem en persoonlijk deel van hun leven. Hierbij hecht ik veel waarde aan het respectvol om gaan met verschillende levensvisies of religieuze achtergronden. Ik denk dat ik door mijn ervaring goed kan invoelen hoe je bij problemen je kunt richten op zaken waar je zelf invloed op hebt.

Op dit moment werk ik part-time bij de medische dienst van ’s Heeren Loo als verpleegkundig specialist AGZ en consulent seksuele gezondheid. Ik woon ruim 17 jaar in Middelburg met mijn man en onze drie kinderen.