Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek (intake) onderzoeken we samen wat je hulpvraag is. Ik zal veel vragen stellen. Oorzaken van seksuele klachten kunnen worden bekeken vanuit lichamelijke, psychologische en sociale factoren. Ik praat met jou, misschien met jullie. Ik probeer duidelijk te krijgen wat er allemaal speelt, wat de mogelijke oorzaken zijn en wat het probleem in stand houdt. Alleen al deze verkenning leidt vaak tot belangrijke inzichten (en opluchting). Na het eerste gesprek zal ik de verwachtingen samenvatten, een diagnose stellen en een globaal plan van aanpak met je bespreken. Samen besluiten we hoe de behandeling eruit gaat zien. Het is niet altijd te voorspellen hoeveel gesprekken er nodig zullen zijn. Maar ik richt me op kortdurende counseling (gemiddeld 3-8 gesprekken). Tijdens de behandeling zullen we regelmatig het verloop bespreken. Deze evaluaties zorgen ervoor dat we kunnen beslissen over voortzetten of afronden van de gesprekken of eventueel verwijzen naar een andere hulpverlener. 

TArieven

 • Korte kennismaking 
  per mail, telefonisch of face to face: gratis
 • Individuele (seksuologische) hulp
  Intake en vervolggesprek: 60 minuten € 85
 • Relatietherapie
  Intake gesprek (per koppel): 90 minuten € 105
  Vervolggesprek: 60 minuten € 85

Bedenk dat het gaat om een investering in jezelf!  Je relatie of seksleven is het waard.
Betaling van deze kosten graag per pin of contant na afloop van het consult. Na een persoonlijke kennismaking zijn eventueel online videoconsulten mogelijk via Zoom.

De wachttijd voor het intakegesprek en de behandeling duurt gemiddeld 4 weken.

 

Afzeggen

Indien je 24 uur van te voren een afspraak afzegt worden er geen kosten in rekening gebracht. Afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Vergoeding

Slechts enkele zorgverzekeraars vergoeden seksuologische hulpverlening. Je kunt het beste zelf de polisvoorwaarden er op na slaan, die meestal op de website van de zorgverzekeraar te vinden zijn.