Relatietherapie

Relatiecounseling kan een goede aanvulling zijn op de hulp bij seksuele problemen of andersom. Liefde is voor veel mensen een belangrijke drijfveer. Het is een uitdaging om de liefde levend te houden, zeker binnen duurzame relaties. Een relatie, die blijft niet altijd vanzelf goed gaan, maar daar moet actief in geïnvesteerd worden. Liefde (en seks) is ook communicatie en soms spreek je elkaars taal (tijdelijk) niet meer.

Herken je je in de volgende uitspraken:

  • We zijn ons anders aan het ontwikkelen, hoe blijven we elkaar begrijpen.
  • Door ons drukke leven met werk en kinderen is onze relatie de sluitpost.
  • Het lukt ons niet om goed met elkaar te communiceren, verwijten en ruzie komen steeds terug.
  • Er is een derde in de relatie.
  • Waar zijn intimiteit en het verlangen gebleven.

Als je merkt dat je er met elkaar of met hulp van vrienden niet uitkomt, dan kan een relatiegesprek helderheid brengen. Daarin wil ik je/jullie graag begeleiden. Het zal in eerste instantie gaan om kortdurende resultaat gerichte gesprekken. Ik maak gebruik van diverse methoden/inzichten (zoals differentiatie theorie David Snarch en Esther Perel, Cognitieve Gedragstherapie CGT, verbindende communicatie en motiverende gespreksvoering). Ik ben basis EFT therapeut (Emotionally Focused Therapy). 

Tijdens de counseling ga ik ervan uit dat jullie willen onderzoeken welke dynamiek er speelt binnen de relatie en dat jullie gemotiveerd zijn om te willen bewegen binnen de relatie. Ongeacht wat jullie toekomst samen brengt, vind ik wederzijds respect, positieve communicatie (niemand is schuldig) en compassie belangrijke waarden.

We starten altijd met een intake gesprek. Dit kan als koppel of alleen. We onderzoeken dan de precieze vraag en de ideeën die jullie hebben over onze samenwerking. Het kan zijn dat het hierbij blijft op jullie verzoek of dat ik adviseer op een andere plek verder hulp te zoeken.